Читај ми!

Младен Обрадовић у кућном затвору

Вођа "Образа" Младен Обрадовић по одлуци Апелационог суда налази се у кућном затвору у коме ће остати наредна четири месеца.

Обрадовић се од јуче налази у кућном затвору,  речено је Танјугу у Управи за извршење кривичних санкција.

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на четири месеца кућног затвора Обрадовића због ширења расне и друге дискриминације пред отказану Параду поноса у септембру 2009. године.

Том одлуком суд је преиначио првостепену пресуду Првог основног суда у Београду из септембра прошле године и Обрадовићу преполовио казну од осам месеци (класичног) затвора.

Првом пресудом коју је раније укинуо Апелациони суд Обрадовић је био осуђен на 10 месеци затвора.

Обрадовић је осуђен јер је од 13. до 20. септембра 2009. године, као секретар Удружења грађана "Отечнствени покрет - Образ", ширио и представљао идеје које заговарају дискриминацију засновану на личном својству - сексуалној оријентацији и насиљу против лица, припадника Организације за лезбејска људска права "Лабрис", Удружења "Геј стрејт алијанса", односно припадника "ЛГБТ" популације.

На тај начин се како се наводи у пресуди, залагао за спречавање и остваривање њихових права на окупљање и изражавање ставова.

Организовао је писање графита претеће садржине "чекамо вас" и на свом рачунару израђивао пропагандни материјал - огласе, плакате, флајере, налепнице, у вези са учсницима скупа "Парада поноса".

Његовој организацији "Образ" је 2012. године, одлуком Уставног суда Србије, забрањена делатност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво