Читај ми!

Предмет "Скочић", Тужилаштво критикује одлуку суда

Тужилаштво за ратне злочине Србије оценило је да Апелациони суд укидањем пресуде у предмету "Скочић" доводи у питање "поверење породица жртава у правосудни систем Србије".

Одељење за ратне злочине Апелационог суда у Београду укинуло је пресуду Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду којом је седморо припадника паравојне јединице "Симини четници" осуђено на вишегодишње затворске казне због злочина над Ромима у БиХ и предмет вратило на почетак, јавља Бета.

Тужилаштво оцењује да је и то одлука какве су већ виђене у предметима "Ловас" и "Челебићи", којима се "доводи у питање поверење породица жртава у правосудни систем Србије", наводи се у саопштењу.

Тужилаштво је навело да ће настојати да у поновном суђењу у предмету "Скочић" још једном докаже наводе из оптужнице против седморице првостепено осуђених на укупно 72 године затвора за ратни злочин против ромских цивила у Зворнику, јула 1992. године.

У селима Скочић, Малешић, Петковци и Дрињача, на територији општине Зворник, припадници паравојне формације "Симини четници" убили су 28 цивила, претходно их мучили, над њима вршили тортуру, понижавање, сексуално насиље над малолетницама, али и над мушкарцима који су терани на противприродну блуд, наводи се у оптужници.

"Доводећи у питање ову пресуду, Апелациони суд је игнорисао патње жртава, од којих је најстарија имала 71, а најмлађа две године", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије