Читај ми!

Трагедија на језеру Газиводе

Двојица младића српске националности из Косовске Митровице су погинула, а двојица се воде као нестала после судара два глисера на језеру Газиводе, у општини Зубин Поток на северу Косова.

Два беживотна тела су пронађена у језеру Газиводе, а за још два се трага, рекао је Танјугу шеф оперативе регионалне дирекције полиције "Митровица–Север" Миодраг Лекић.

Несреће се догодила када су се два глисера сударила под за сада неразјашњеним околностима.

Један од два глисера који су учествовали у судару је потонуо. У месту Бање на обали језера налазе се мештани, пријатељи и родбина несрећно страдалих младића, као и припадници Косовске полиције.

Младићи који су страдали претходно су у једном од локала у близини језера посматрали финалну утакмицу Светског првенства у фудбалу, рекао је Танјугу Предраг Радоњић, који је такође био у локалу.

"Био сам у локалу. Они су гледали ту утакмицу као и други гости, седели до пола један, када су са два глисера кренули до својих викендица или камп кућица, не знам већ где су били смештени. У једном црвеном глисеру била су њих тројица, а у другом белом глисеру био је само један", каже Радоњић.

Десетак минута након што су младићи отишли, како је навео, зачуо се прво један блажи, а потом и један јачи ударац. Потом се чуо рад само једног мотора глисера који се, како су касније сазнали, окретао у круг.

"Недуго након што смо зачули те ударце, власник ресторана је отишао да види шта се догодило. Видео је тај глисер како кружи на језеру, звао је хитну помоћ и полицију. Ујутру смо тек сазнали да су двојица пронађена, а да се за другом двојицом још трага", рекао је Радоњић.

Несрећа се догодила нешто после поноћи, а на језеру Газиводе у току је потрага за несталима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упутио је саучешће породицама страдалих младића.

"У неверици сам примио вест о несрећи која се синоћ догодила на језеру Газиводе. Губитак четири младе особе у једном граду, у једном дану, трагедија је за коју речи утехе не постоје. У овим тешким тренуцима за вашу породицу, моје мисли су са вама", наводи Ђурић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије