Читај ми!

Жарко Веселиновић осуђен на годину дана

Основни суд у Митровици осудио је Жарка Веселиновића на 12 месеци затвора и новчану казну од 300 евра због ометања службеног лица у обављању дужности, саопштио је Еулекс.

Жарко Веселиновић је рођени брат Звонка Веселиновића кога су медији означавали као значајну фигуру организованог криминала на северу Косова, преноси Бета.

У саопштењу Еулекса, где се осуђени наводи само иницијалима, наводи се да је Жарко Веселиновић осуђен јуче, а да му је казна изречена због дела учињеног 14. августа 2010. у селу Рударе.

"Ж.В. је спречио косовску полицију да камион са цистерном, намењен бензинској станици Тим Петрол у селу Рударе, пошаље на царински терминал у Митровици ради царинске провере у вези са могућим кријумчарењем робе", наводи се у саопштењу.

Веселиновића је тужилац најпре оптужио за покушај убиства припадника специјалне јединице Полиције Косова. Суд је покушај убиства преиначио у кривично дело ометања службеног лица у вршењу службених дужности.

У казну му је урачунато време које је провео у затвору и у кућном притвору које је исто као и изречена затворска казна.

Све стране имају право жалбе у року од 15 дана од дана пријема пресуде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије