Читај ми!

Прекинуто суђење до поделе Арканове заоставштине

Суђење у спору око наводног дуга између Светлане Цеце Ражнатовић и Војислава Ђурковића из Бијељине прекинут је до окончања оставинског поступка, односно поделе заоставштине покојног Жељка Ражнатовића Аркана између његове удовице и других наслединка.

Виши суд у Београду донео је 30. маја решење о прекиду поступка до правоснажног окончања оставниског поступка, рекла је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Међутим како је и тај поступак у прекиду због парнице међу наследницима покојног Ражњатовића, наставак спора по Ђурковићевој тужби против певачице за дуг се не може назрети.

Ђурковић је тужио Ражнатовићеву тврдећи да му дугује 116.063 евра, са свим припадајућим каматама од 1999. године.

Ражнатовева оспорава дуг Ђурковићу јер је новац позајмио њен покојни супруг Жељко Ражнатовић Аркан, док Ђурковић тврди да је Аркан узео новац за потребе своје супруге и то у њеном присуству.

Овај процес је иначе био је у завршној фази, пошто је Први основни суд крајем 2011. године наложио принудну продају дела те куће ради намирења дуга према Ђурковићу, али је крајем јануара 2012. поступак извршења обустављен пошто је Врховни касациони суд пресуду укинуо пошто је усвојио њен захтев за ревизију и наложио ново суђење.

Највиши суд је упозорио да наследник одговара за дугове оставиоца само до висине свог наследног дела.

Међутим, оставинска расправа Ражнатовићевих наследника је у прекиду због парничног спора међу њима, односно још није утврђен наследни део Светлане Ражнатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво