Читај ми!

Мусићу 40 година затвора

Даријан Мусић осуђен је на 40 година затвора за убиство Новосађанке Владиславе Червенко. Максимална казна је једина примерена, а судско веће није нашло ниједну олакшавајућу околност за тако сурово убиство, навела је образлажући пресуду судија Тамара Радовић.

Мусић је осуђен је на 40 година затвора због кривичног дела тешко убиство са умишљајем на свиреп начин.

Изричући пресуду, председавајући судија Тамара Радовић рекла је да је Мусић са умишљајем убио своју девојку тако што јој је задао најмање 50 удараца песницама и металном шипком по телу.

"Мусић је жртви нанео ударце који су изазвали патњу, а то је и желео", рекла је Радовићева и навела да је током завршне речи "неко приметио и да на телу жртве нема ниједног места које није било захваћено повредама".

Према речима судије, Владислава је трпела болове великог интензитета. На скали од 0 до 10, болови су износили између осам и девет степени, а након десетак минута је преминула због губитка крви. Жртва је тако преминула у мукама, указала је Радовићева.

Осуђени се после извршеног дела, према њеним речима, понашао врло сврсисходно, јер је отишао да провери сигурносну камеру да ли је нешто снимила и припремио је руксак за бекство. Вештаци су, док је Мусић био на посматрању, утврдили да он игнорише туђа осећања.

"Оптужени се бранио несећањем, али за то нема никаквог медицинског основа и оправдања јер се сећа свега у животу што је доживео, осим тог случаја, што је, сматрамо, одбрана срачуната ка умањењу казне", рекла је Радовићева.

Судија је рекла да је казна од 40 година изречена јер докази са лица места, повреде жртве и понашање осуђеног, указују на то да једино има места максималној казни, а судско веће није нашло ниједну олакшавајућу околност за тако сурово убиство. 

"Између осталог, чињеница да је до сада осуђиван и то за тешке телесне повреде значи за дело са елементима насиља, затим околности под којима је дело извршено и чињеница да му је била смањена урачунљивост, али не до битног степена у време извршења кривичног дела", каже Светлана Томић Јокић из Вишег суда у Новом Саду.

Она је рекла да оптужени није желео да присуствује на главном претресу из тог разлога председник већа није издао наредбу за његово привођење.

Породица задовољна пресудом.

"Такву пресуду треба да добије сваки онај који потегне за нечијим животом. Судија Тамара Радовић је доказала као жена да је храбрија од свих овде у суду", каже отац отац убијене Владиславе, Едмунд Червенко.

Сестра убијене Владиславе, Тања каже да неће више никада никога моћи ни да удари, ни да повреди, ни да убије и да је једино ова пресуда могла бити.

Одбрана Дарјана Мусића најављује жалбу.

"После свих притисака који су били у овом предмету, очекивала се и оваква кривична санкција, бојим се да није победила правда већ притисци", каже бранилац Дарјана Мусића, Павле Мушицки.

Даријан Мусић је 12. новембра 2012. године у свом стану у Новом Саду насмрт претукао своју девојку, манекенку Владиславу Червенко, а у казну од 40 година затвора рачуна се и време проведено у притвору од 14. новембра 2012. године, када је ухапшен.

Мусић је 5. јула 2013. године осуђен на 35 година затвора, али је новосадски Апелациони суд у фебруару ове године поништио ту пресуду и поступак вратио на почетак због тога што је утврдио процедуралне неправилности.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво