Читај ми!

Суђењу Шарићу, двојица оптужених на слободи уз јемство

Преслушавањем пресретнутих телефонских разговора, настављено суђење Дарку Шарићу и припадницима његове групе. Специјални суд у Београду одлучио је да се, уз јемство од по 300.000 евра, укине притвор оптуженима Бобану Стојиљковићу и Марку Дабовићу.

Оптужени Стојиљковић и Дабовић биће пуштени да се бране са слободе пошто суду дају доказ да су положили јемство од 300.000 евра.

Они су претходно обећали суду да се неће крити. Стојиљковић је рекао да ће бити највероватније у Врању. На питање суда како не зна где ће тачно живети, рекао је да не зна каква је ситуација код његових родитеља, с обзиром да му је током поступка већи део имовине привремено одузет.

Тужилац се претходно успротивио укидању притвора за Стојиљковића и Дабовића, као и кућног притвора Бориславу Туњићу. Суд је одбио предлог Туњићеве одбране да му се укине мера забране напуштања стана уз електронски надзор, односно кућни притвор.

Стојиљковић је јавности познат као човек који је пре пар месеци испричао суду како је поштеним радом у грађевини стекао скупоцени аутомобил "бентли", као и позамашан капитал. Јуче се извинио, сада већ смењеном начелнику саобраћајне полиције, што га је раније помињао на суђењу.

Стојиљковићев "бентли", након што му је привремено одузет судском одлуком, додељен је на коришћење саобраћајној полицији, која га је, према писању медија, у међувремену слупала.

Суђење Шарићу и припадницима његове групе настављено је данас преслужавањем пресретнутих телефонских комуникација.

Шарић се на суђењу није јављао за реч, а током готово четири сата преслушани су разговори од октобра 2008. године и током 2009. године, који према оцени Тужилаштва за организовани криминал доказују шверц 1,75 тона кокаина из Аргентине у западну Европу.

Тако су се се чули разговори из октобра и новембра 2008. године између оптуженог Шељка Вујановића и сведока сарадника Драшка Вуковића.

Заменик тужиоца Саша Иванић објаснио је да тај разговор показује да је Вуковић дошао до списка аргетинске полиције која је пратила чланове Шарићевог клана.

У једном разговору Вуковић је обавестио оптуженог Родољуба Радуловића, познатог као Миша Банана, који је у бекству, да је полиција упала на погрешан брод, а не њихов у којем је био кокаин.

На суђењу су се углавном чули приватни, па чак и интимни разговори појединих оптужених, а преслушано је и неколико пресретнутих разговора Шарића и Жељка Вујановића.

У једном од њих Шарић га обавештава да би требало да се види са "инвесторима због земље" и упозорава га на опасност.

Суђење неће бити настављено сутра, због штрајка адвоката који су најавили петодневну обуставу рада услед повећања паушалног пореза.

Дарко Шарић у току досадашњег судења није изнео своју одбрану у целости, али је јуче на суђењу изјавио да је начелник Управе криминалистичке полиције Родољуб Миловић - генерал "Папаја" који је повезан са криминалним круговима и који је монтирао процес против њега.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво