Читај ми!

Информативни разговори о поплавама у полицији

Председник општине Крупањ Раде Гујић, бивши градоначелник Шапца Милош Милошевић и заменик председника општине Обреновац Драгослав Мршевић су на информативним разговорима у полицији.

Полиција и данас прикупља обавештења, на захтев надлежних тужиоца у Лозници и Шапцу у вези са евентуалном одговорношћу локалних самоуправа током поплава које су захватиле Крупањ и Шабац.

По прикупљању обавештења исказе ће дати у својству грађана и председник општине Крупањ Раде Гујић и бивши градоначелник Шапца Милош Милошевић, рекао је Танјугу виши тужилац у Шапцу Зоран Обрадовић.

Он је објаснио да ће у полицији, у својству грађана исказе дати и остали чланови кризних штабова Крупња и Шапца и да ће потом, када полиција заврши свој део посла на прикупљању информација и обавештења надлежна тужилаштва наставити са радом.

Милошевић је поднео оставку током поплава које су претиле Шапцу, дан пошто је одлуком владе Србије смењен с места шефа Кризног штаба.

Директор полиције Милорад Вељовић наложио је недавно да се хитно формирају радне групе за прикупљање потребних обавештења у вези са евентуалном одговорношћу локалних самоуправа, у елементарним непогодама које су погодиле Обреновац, Крупањ и Шабац.

Налог је Дирекцији полиције достављен на захтев тужилаштва, саопштило је 27. марта Министарство унутрашњих послова.

У београдској полицији, јуче је у својству грађанина председник општине Обреновац Мирослав Чучковић скоро осам сати говорио о томе шта се десило пре, за време и после поплава у тој општини.

Чучковић, је после исказа рекао новинарима да је објашњавао шта се "из дана у дан, из сата у сат, из минута у минут" дешавало током катастрофе и да стоји иза сваке своје одлуке.

"Одговорно тврдим да нико не би могао ништа више да уради него што смо ми урадили", рекао је председник општине Обреновац,

Београдска полиција данас обавља информативни разговор поводом реаговања у недавним поплавама и са замеником председника општине Обреновац Драгославом Мршевићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије