Читај ми!

Алексинац, хапшења и заплена дроге

На територији општине Алексинац, нишка полиција у организованој акцији на сузбијању наркоманије и општег криминалитета ухапшено је шест, а приведено 14 особа. Заплењено је више од 82 килограма марихуане и откривена лабораторија за производњу марихуане у вештачким условима.

Ухапшени су Б. Р. (37) из Београда и С. С. (49) из околине Алексинца због сумње да су производили и продавали дрогу.

Претресом куће на територији општине Алексинац, у селу Доња Пешчаница, у којој Б. Р. непријављено боравио, откривена је лабораторија за производњу марихуане у вештачким условима.

На лицу места пронађена је комплетна опрема за гајење марихуане.

Како се наводи у саопштењу, поред лаборатирије откривене су 204 стабљике марихуане, висине 1,2 метра, у укупној тежини 72 килограма, а 10 килограма марихуане је било спаковано за даљу продају, која се на тржишту продаје на велико у износу од 3.000 динара по килограму.

Приликом претреса породичне куће С. С, пронађени су трагови хероина.

По истеку мере задржавања Б. Р. ће бити, уз кривичну пријаву, спроведен надлежном тужилаштву у Нишу.

Хапшења због изнуде, насилничког понашања и фалсификовања

Нишка полиција ухапсила је М. К. (34) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изнуде.

Сумња се да је М. К. у периоду од децембра прошле године до јучерашњег дана, уз претњу оштећеној и њеном сину, потраживао новац у укупном износу од 24.000 евра на име зеленашког дуга трећег лица.

М. К. је у претходном периоду од оштећене узео 9.700 евра и 2.000 швајцарских франака. Припадници криминалистичке полиције су, као предмет кривичног дела, одузели ухапшеном М. К. ауто "ауди С8", нишких регистарских ознака.

По истеку мере задржавања М. К. ће бити, уз кривичну пријаву, спроведен надлежном тужилаштву у Нишу.

Ухапшени су и В. А. (29) из Алексинца због сумње да је извршио кривично дело насилничко понашање и М. Г. (27) из Алексинца - због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изазивање опште опасности.

По истеку мере задржавања В. А. и М. Г. биће, уз кривичну пријаву, спроведени надлежном тужилаштву у Нишу.

Ухапшен је и Р. Б. (43) из околине Алексинца због сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправа.

Том приликом одузето је теренско возило марке "туарег", јер постоји основ сумње да је реч о фалсификовању шасије и мотора, али и делова исечених аутомобила који су украдени у априлу на територији Ниша.

По истеку мере задржавања С. С. и Р. Б. биће, уз кривичну пријаву, спроведени надлежном тужилаштву у Нишу.

Приведени су С. А. (44) и В. Д. (21) из Ниша због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Испред стадиона "Железничар" у Нишу код С. А. пронађен је пакетић марихуане тежине око 0,80 грама, а код В. Д. је пронађено 0,50 грама марихуане.

Против С. А. и В. Д. биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку надлежном тужилаштву у Нишу.

Приведен је и С. З. (39) из Алексинца због постојања основа сумње да су извршили кривично дело - изазивање опште опасности, наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије