Читај ми!

Шутановцу упућене претње

Функционер Демократске странке Драган Шутановац примио је преко друштвених мрежа претње смрћу њему и његовој породици.

Шутановац је на свом Твитер налогу објавио да полиција може лако да установи ко стоји иза претњи и да ће случај пријавити надлежнима, преноси Танјуг.

"Наравно да ћу да пријавим. Нико никад није био толико безобзиран да прети мојој породици. Ко год да је, ово је више него јасно кривично дело", навео је Шутановац, који је и бивши министар одбране.

ДС је у саопштењу затражила да сви надлежни органи хитно, ефикасно и недвосмислено реагују и открију и казне све "који стоје иза срамних претњи упућених" Шутановцу и његовој породици, али и бившем председнику ДС, а сада лидеру Нове демократске странке Борису Тадићу.

У саопштењу се тврди да су те претње "логичан наставак и последица тога што је мржња постала легитиман начин исказивања политичких ставова и чињенице да сви који упућују претње чине то лагодно, без страха да ће због тога одговарати или бити кажњени".

Са таквом праксом се, навела је ДС, мора престати и они који "другачије мисле не смеју бити проглашавани државним непријатељима или мрзитељима државе, јер то додатно охрабрује оне који политичке разлике желе да решавају насиљем, претњама и најтежим кривичним делима".

"Зато очекујемо реакцију одмах, јер то је једини начин да држава пошаље поруку да ово неће бити прихватљиво и толерисано", закључује се у саопштењу ДС.

Лига социјалдемократа Војводине најоштрије је осудила претње потпредседнику Демократске странке и народном посланику Драгану Шутановцу и председнику Нове демократске странке Борису Тадићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара