Читај ми!

Исцурела мања количина амонијака у Азотари

Из вентила у погону Карбамид у "Азотари" Панчево јутрос је исцурела мања количина амонијака која није представљала опасност ни за радну, ни за животну средину.

То је за агенцију "Бета" потврдио градски већник за заштиту животне средине Владимир Деља и објаснио да је реч о такозваном тачкастом цурењу, што значи да је оно малих размера.

"Квар је отклоњен, тако да је већ после 9 сати производња у Карбамиду настављена", објаснио је Деља и додао да се мирис амонијака осетио само на месту цурења, а не у читавој фабрици.

Мерења квалитета ваздуха у "Азотари", као и у Панчеву, нису показала повећање присуства амонијака у ваздуху, нагласио је Деља.

Тврди да су руководиоци у фабрици о цурењу обавестили све надлежне органе, од градских до покрајинских и републичких.

Портпарол панчевачке полиције Јовица Антонић потврдио је за Бету да је Ватрогасна бригада у Панчеву обавештена о догађају у "Азотари", али није било потребе за интервенцијом.

Покрајински инспектор за заштиту животне средине Шимон Банчов који је данас био у "Азотари" није био доступан за коментар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара