Читај ми!

Минирање изазвало одрон, оштећене куће

Једна женa је лакше повређена а више од 30 кућа и неколико аутомобила оштећено је од велике количине камења које се обрушило после минирања због изградње тунела на Коридору 10, око Димитровграда, јавља дописник РТС-а. Због угрожавања безбедности обустављени радови на тунелу.

Приликом минирања на изградњи тунела на обилазници око Димитровграда, како незванично сазнаје РТС, дошло је до грешке и велика количина камења и стена обрушила се на оближње насеље.  

Том приликом повреде је задобила 35-годишња жена која је пребачена у пиротску Општу болницу.

Према речима дежурног лекара пријемног одељења др Александра Мадића, жена има лакше телесне повреде главе које су саниране одмах, такође су урађена и сва потребна снимања и она је у добром општем стању пуштена кући.

Општинска комисија за утврђивање штете одмах је изашла на терен и утврдила да је приликом минирања оштећена 31 кућа и шест аутомобила.

Штета на кућама је углавном на крововима, где су попуцали црепови.

Становници овог насеља су се и раније жалили и подносили пријаве због интензитета и начина минирања.

Због угожавања безбедности, инспекција Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обуставила је вечерас радове на тунелу.  

Министарство је упутило републичког грађевинског инспектора одмах по добијању информација да је, услед минирања због изградње тунела, једна особа повређена и оштећено више кућа и аутомобила, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Против одговорних за овај инцидент Републичка грађевинска инспекција поднеће и пријаву за привредни преступ.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара