Специјални суд: Истрага против Душка Шарића

Специјални суд у Београду води истрагу против Душка Шарића, рођеног брата Дарка Шарића коме се у том суду већ суди због оптужби за кријумчарење 5,7 тона кокаина и прање 22 милиона евра у Србији.

Против Душка Шарића у току је истрага за кривично дело прање новца, а са њим је у том поступку његов старији брат Дарко, као и још пет осумњичених, рекла је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Она је напоменула да је Душко Шарић раније саслушан у Бијелом Пољу и да му није одређен притвор.

"Специјални суд је замолним путем затражио да га Виши суд у Бијелом Пољу саслуша и они су то урадили", прецизирала је Ристић, напомињући да је истрага још у току.

Подаци из истраге су службена тајна и не објављују се јавно.

Душко Шарић је иначе осуђен на четири и по године затвора због прања пара у Црној Гори, али та пресуда још није правоснажна јер се чека одлука Апелационог суда у Подгорици.

Он је прошлог месеца након три и по године пуштен из притвора да се брани са слободе.

Дарко Шарић је саслушан поводом те истраге почетком маја, пошто је претходно био четири и по године у бекству до 18. марта.

На суђењу прошле седмице пожалио се да београдско тужилаштво терети његовог брата за оптужбе за које је већ осуђен у Црној Гори.

Према Шарићевим тврдњама, тужилаштво је само смањило износ за који га терети - 22 милиона евра, док његовог брата терети за 19 милиона евра.

"Ја сам тај који треба да буде оптужен у Црној Гори, а не мој брат и мислим да је срамота да мог брата невиног држе три године и шест месеци. Како је то могуће да га оптуже у Црној Гори и да сада за исто дело овде проширују оптужницу против њега. То ми није јасно", навео је поред осталог Дарко Шарић, иначе оптужен за кријумчарнеје 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара