Читај ми!

Саслушање Шарића о Радуловићу

Дарко Шарић саслушан је у истрази Специјалног суда у Београду због сумње да је 2009. године закључио фиктивни уговор о позајмици са одбеглим Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, како би у легалне токове убацио скоро два милиона евра.

Шарића је саслушао истражни судија у присуству адвоката и заменика тужиоца, пошто се ова истрага води по одредбама старог Законика о кривичном поступку, јер је покренута пре ступања на снагу новог законика, рекла је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Шарићу се, како је навела, на терет ставља кривично дело прање новца, додала је Ристићева.

Према закону, истрага је тајна и детаљи са саслушања не могу да се објављују.

Уговор о коме је реч, склопљен је у августу 2009. године, пре акције "Балкански ратник", која је почела 15. октобра, након које је расписана потерница за Шарићем.

Према том уговору, Шарић је 1.860.000 евра позајмио од Радуловића, а враћање је гарантовао Шарићевом вилом на Татарском брду у Новом Саду.

Сумња се, међутим, да је реч о прању новца и да никакве позајмице није било.

Истрагом је обухваћен и Радуловић, али он је у бекству и за њим је расписана међународна потерница.

Радуловић и Шарић се већ налазе на оптужницама тужилаштва за организовани криминал, које се тичу прања новца као и кријумчарења кокаина из Латинске Америке у земље западне Европе.

Против Дарка Шарића до сада је подигнуто укупно седам оптужница због сумње да је опрао 22 милиона евра. Такође, против њега се води и поступак због шверца више од 5,7 тона кокаина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије