Читај ми!

Мишковић: Нисам утајио порез

Скините са дневног реда оптужбу за утају пореза, затражио данас на суђењу Мирослав Мишковић, тврдећи да није утајио порез, а да га та оптужба омета да закључи велики посао са једном мултинационалном компанијом.

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић затражио је данас од правосудних органа да што пре реши судски поступак против њега када је реч о оптужби за утају пореза, јер га то спречава да послује "с клијентима од огромног угледа", јавља Танјуг.

Тврдећи да "нема утаје пореза", Мишковић је у Специјалном суду у Београду, где је настављен поступак против њега, његовог сина Марка, власника "Нибенс групе" Мила Ђурашковића и још осморо оптужених за малверзације са путарским предузећима, затражио од Суда и тужилаштва да "се што пре реши, односно скине с дневног реда оптужба о утаји пореза".

"Имам закључење великих послова са америчком мултинационалном компанијом. Јасно је свима да утаје пореза нема и на неки начин молим правосуђе и Тужилаштво да ангжују вештаке које год желе, а које ћемо ми да платимо, да се што пре реши овај процес. јер нас то спречава у улажење у послове са клијентима од огромног угледа", рекао је Мишковић.

Он је истакао да правосуђе "озбљно мора да се позабави тим питањем", јер постоји могућност да ће, уколико се докаже да није утајио порез, тужити државу за накнаду штете.

"Надам се да ћу у јуну путовати у Америку и шта да радим, да сам утајивач пореза? Не може шест првокласних институција да каже да нема утаје, а да Тужилаштво тврди да има. Морамо ово питање да скинемо са дневног реда што пре", рекао је Мишковић.

Према његовим речима, "Делта холдинг" трпи велику штету.

"Ја не желим да тужим Србију, али идемо ка томе. Чули сте да је фирма блокирана. Шта ако сутра доказемо да није утаја пореза", рекао је Мишковић и поновио апел да се то питање реши што пре.

Наредно суђење заказано је за 5. и 6. јун, када би одбрану требало да изнесе још и акционар у Предузећу за путеве (ПЗП) Ниш Дејан Јевтић.

Тужилаштво за организовани криминал терети Мишковића, његовог сина, власника "Нибенс групе" Мила Ђурашковића и сараднике да су од 2005. до 2006. незаконито извлачили новац из путарских предузећа и тиме их оштетили за 16,95 милијарди динара.

Они су оптужени и да су утајом пореза оштетили буџет Републике Србије за 472 милиона динара.

Сви оптужени негирали су наводе оптужнице и бране се са слободе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије