Читај ми!

Туча испред АМСС-а

Испред седишта Ауто-мото савеза Србије у Београду око 18 сати сукобили се полиција и запослени у том предузећу. Петоро приведених на информативни разговор.

Портпаролка АМСС Зорица Билибајкић изјавила је да је до сукоба дошло око 18 сати када полиција није дозволила окупљеним радницима да уђу у зграду у Рузвелтовој улици, где се налазе просторије АМСС, преноси Танјуг.

После међусобног кошкања полиције и запослених, петорица радника су приведени у станицу полиције Палилула и са њима је правни заступник, рекла је Билибајкићева.

Приведени су генерални секретар АМСС Станко Тривић, који је изабран на две легалне ванредне седнице Скупштине АМСС 9. и 24. априла, председник Надзорног одбора АМСС Дејан Трајчевски, члан Управног одбора АМСС Владислав Ивановић и њихове колеге Милан Биљић из пословне јединице Ужице и Илија Милосевић из пословне јединице Нова Варош.

Билибајкић је рекла да је све почело пет минута пре истека радног времена, када је из Агенције за привредне регистре (АПР) стигла вест да је поново у регистар овлашћених лица АМСС уписан Горан Колашинац као директор највећег привредног друштва у АМСС систему.

Одушевљени радници, њих око 700, од којих је велики број био из унутрашњости, кренули су до Рузвелтове улице која је била под јаким обезбеђењем, што приватним Александра Никачевића, што полицијских снага, које и поред решења из АПР нису дозволиле радницима АМСС да уђу у своје објекте.

Након тога већина незадовољних радника АМСС отишли су у парк код Вуковог споменика, а расплет тог догађаја због законске процедуре може се очекивати после 1. маја, објаснила је Билибајкићева.

Портпаролка београдске Хитне помоћи докторка Нада Мацура рекла је раније Танјугу да је око 18 сати повређен полицајац у цивилу у тучи испред просторија АМСС у Рузвелтовој улици, након чега је пребачен у Ургентни центар.

Мацура је рекла да је у Ургентни центар превезена и једна млађа жена због "стресогене реакције".

"Полицајац у цивилу, стар између 25 и 30 година, пребачен је са повредама главе, отоком испод ока и повредама носа на Оделење неуротрауматологије Ургентног центра", објаснила је Мацура.

Део запослених у АМСС већ две недеље протестује испред тог предузећа тражећи смену секретара Савеза Александра Никачевића којег оптужују да је ту кућу довео на ивицу пропасти "после 92 године традиције, угледа и успешног пословања".

Никачевић, с друге стране, одбацује оптужбе и назива их хајком.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара