Читај ми!

Ниш, пријаве против бивших руководилаца топлане

Због сумње да су утајили порез, поднете кривичне пријаве против бивших руководилаца Градске топлане у Нишу.

Како се наводи у аопштењу, нишка полиција поднела је кривичну пријаву против бивших руководилаца Градске топлане због сумње да су извршили кривична дела несавестан рад у служби и пореска утаја.

У сопштењу се наводи да осумњичени нису предузели потребне мере и радње да се Робна кућа "Симпо" у Нишу евидентира као корисник услуга.

Кривична пријава поднета је против бивших директора Градске топлане Драгана С.(46) и Горице М.(58), бившег помоћника директора за производњу и одржавање у топлани Миодрага Т.(64), инжењера за регулацију Радослава Т.(65) и референта наплате у топлани Горана Т.(48)

Нишка полиција их терети да су оштетили Градску топлану за укупно 25,3 милиона динара и буџет Републике Србије за око два милиона динара, наводе из полиције.

Сумња се да Драган С. као директор Градске топлане није предузео мере и радње да се Робна Кућа "Симпо" на Булевару Зорана Ђинђића бр. 17 а евидентира као корисник услуга топлане, тако да је у периоду од новембра 2004. до априла 2009. године испоручивана топлотна енергија али без наплате те услуге, додају из полиције.

Миодраг Т. и Радослав Т. обавестили су марта 2009. "Симпо" у Нишу да немају уговор о одржавању подстанице не проверавајући да ли је објекат евудентиран као корисник услуга, саопштавају из полиције.

Горица М. је априла 2009. у својству одговорног лица потписала уговор о одржавању подстанице и инсталација, али ни она није предузела мере да се објекат евидентира као корисник услуга топлане, напомињу у полицији и додају да је она уговор службеном поштом доставила референту наплате који га, како се сумња, није доставио служби за фактурисање што је за последицу имало да "Симпова" робна кућа ни овом приликом није евидентирана као корисник топлотне енергије.

Како напомињу из полиције, испорука топлотне енергије је настављена све до фебруара 2013. године, али без фактурисања и наплаћивања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара