Читај ми!

Чанак не признаје кривицу за инцидент

Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак рекао на суђењу у Новом Саду да не признаје кривицу за инцидент испред кафане "Тако је суђено".

Ненад Чанак је на суђењу рекао да признаје само оно што је навео у истрази, али не и оно што стоји у оптужници, јавља Радио 021, а преноси Танјуг.

Лидер ЛСВ-а је рекао да је то политички процес, да је он медијски већ осуђен и да више неће давати изјаве.

Чанак је оптужен за инцидент испред кафане "Тако је суђено", у септембру 2012. године, у којем је повређен Павле Лешановић из Београда.

У истрази поводом инцидента испред кафане, у којој су претходно обојица били гости, Лешановић је оптужио лидера ЛСВ-а да га је с двојицом телохранитеља претукао и повредио.

Чанак је у почетку негирао инцидент, а касније је признао да је тукао Лешановића песницама и то јер је тај Београђанин насртао на његову братаницу која је такође била у кафани.

После Чанка, Лешановић износи пред судом шта се догодило.

На данашњем главном претресу биће саслушани и сведоци. Међу њима је и некадашњи ватерполиста Данило Икодиновић, власник кафане "Тако је суђено", испред које се догодио инцидент.

Претходно рочиште 31. јануара било је одложено, јер се Чанак, како је образложио његов бранилац, повредио, а приложио је и прелиминарни лекарски извештај из Клиничког центра Војводина и тиме оправдао недолазак клијента.

На инсистирање Лешановићевог заступника, судија Тамара Куцурац је предочила да је у налазу наведена повреда задобијена приликом пада.

Судија је затим затражила вештачење повреда констатованих у лекарском извештају, да би се утврдило да ли је он био способан да присуствује претресу.

Чанков бранилац Милан Ђукић је, после одлагања главног претреса пре два месеца, рекао да ће до почетка суђења да се утврди колико је повреда ноге његовог брањеника озбиљна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије