Читај ми!

Оружани обрачун у Звечанској - један убијен, двојица рањена

Раде Ракоњац, некадашњи телохранитељ Жељка Ражнатовића Аркана, убијен је у пуцњави у кафићу "Марики" у Звечанској улици. У пуцњави су две особе рањене. Неколико минута после пуцњаве, у Улици Радована Симић Циге експлодирао аутомобил. Полиција покренула акцију "Вихор".

У пуцњави испред кафића "Марики" у Звечанској улици у Београду убијен је Раде Ракоњац (51), бивши телохранитељ Жељка Ражнатовића Аркана и близак пријатељ Луке Бојовића, док су две особе рањене.

Ракоњац је седео у кафићу са двојицом мушкараца, када је, око 11.40, непознати нападач сишао низ степенице, које се налазе преко пута кафића, и запуцао, јавља репортер РТС-а са лица места Владимир Паликућа.

Ракоњац је, затим, пребачен на Војномедицинску академију, где је и преминуо.

На ВМА су примљени и Стојан Новаковић Цопе (62), који је рањен у потколеницу, и Горан Ристановић, некадашњи кошаркаш Партизана, а сада спортски менаџер.

Рањени Новаковић је оперисан и његово стање је стабилно, док је Ристановић животно угрожен и налази се на интензивној нези у Ургентном центру.

Очевидац Зоран Митрић рекао је да се све догодило за два минута.

"Ја кажем: 'Раде, што бацаш петарде?' Мислио сам да су петарде, окренем се, а и мене погађа овде нешто у бутину и боли ме. Уто, Ристановић се хвата и каже: 'Добио сам метак.' Ја бежим унутра, а Цопе виче: 'Убише Рада' и улази унутра. Пуцао му је у ногу ваљда да не би могао да га одбрани и онда је и у Рада пуцао", испричао је Митрић.

Власница кафића "Марики" каже да је у том моменту "господин који је повређен у десну ногу ушао унутра и рекао да је повређен, да крвари и затражио крпу". "Ја сам му додала крпу и после тога сам успела да изађем", рекла је власница кафића.

После пуцњаве, нападачи су побегли аутомобилом марке "алфа ромео" и изашли на ауто-пут. Пет километара од места пуцњаве, на Вождовцу, аутомобил су запалили и побегли.

Очевидац Милан Митровић рекао је да је био код куће када је чуо ударац и сирене.

"Онда је мој синовац видео са терасе како нешто гори, ми смо мислили да гори нека кућа и дотрчали смо. Пламен се врло брзо проширио. Није прошло 30-ак секунди - цео ауто је био у пламену", истакао је Митровић.

Увиђај на месту пуцњаве, трајао је више од три сата.

Више станова и локала поред кафића "Марики" у ком се догодило убиство, има опрему за видео-надзор. Током увиђаја полиција је узела снимке камера како би ушла у траг нападачима и утврдила да ли је напад можда снимљен.

Како РТС сазнаје, МУП спроводи акцију "Вихор" у којој наоружани припадници полиције на раскрсницама у Београду претресају возила у потрази за починиоцем.

Раде Ракоњац, поред тога што је познат као некадашњи телохранитељ Жељка Ражнатовића Аркана, имао је и чин пуковника у Аркановој добровољачкој гарди. Хапшен је у "Сабљи", али није осуђиван.

Стојан Новаковић је близак пријатељ Жељка Ражнатовића, такође припадник "тигрова", а и члан Странке српског јединства од њеног оснивања. Горан Ристановић је некадашњи кошаркаш, а сада спортски менаџер.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво