Читај ми!

Оштетио "Комерцијалну банку"

Полиција је ухапсила и одредила меру задржавања до 48 сати за В. Б. из Београда, због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја, радећи на пословима шефа ескпозитуре у "Комерцијалној банци". Банка саопштила да ниједан клијент неће бити оштећен.

Како је саопштио МУП, 54-годишњи В. Б. се сумњичи да је, у периоду од 2009. до 2014. године, искоришћавањем службеног положаја и прекорачењем граница службених овлашћења, сачињавао лажне налоге о превременој исплати орочених депозита, преноси Танјуг.

Сумња се да је на основу њих подизао готовински новац са рачуна разних клијената у, за сада, неутврђеном износу и на тај начин прибавио противправну имовинску корист за себе, а нанео штету "Комерцијалној банци", односно њеним клијентима, навела је полиција. 

Акцију су спровели припадници београдске полиције, УКП Одељења за сузбијање привредног криминалитета, а у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

"Комерцијална банка" је саопштила да ниједан клијент неће бити оштећен.

Ниједан клијент ни "Комерцијална банка" неће трпети штету због поступка банкарског службеника, посто су ови, као и други случајеви осигурани и реосигурани у иностранству, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да су применом најсавременијег софтера, чији је задатак да открије трансакције код којих је повећан степен ризика од злоупотребе, уочене неправилности које указују на злоупотребу у експозитури на Тргу Николе Пашића 7, у Београду.

"Одмах након тога, покренута је детаљна контрола Интерне ревизије, током које се шеф експозитуре 'Комерцијалне банке' пријавио полицији", наводи се и додаје да банка у потпуности сарађује са истражним органима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво