Читај ми!

Одложено суђење Дарку Шарићу

Суђење Дарку Шарићу и још 17 оптужених за прање 22 милиона евра стеченог, по оптужници, кријумчарењем кокаина, данас је одложено за средину маја. Шарић негирао кривицу.

Према речима председника судског већа Синише Петровића, у овом тренутку неопходно је, и једино исправно, застати са поступком и одложити главни претрес. Суђење је одложено за 14, 15. и 16. мај, преноси Танјуг.

Према његовим речима, претрес у поступку против Шарића за прање новца одложен је јер је тај поступак сложенији и има много више документације од поступка који се против Шарића води за трговину дрогом.

Шарић је данас пред Специјалним судом негирао кривицу за прање више од 20 милиона евра, преноси Бета.

Шарић и његов адвокат Радослав Баћовић затражили су одлагање главног претреса, како би се Шарић упознао са списима и спремио одбрану.

"Нисам крив ни по једној оптужници. Нисам разумео оптужницу, пошто је катастрофа. Мој брат је у Црној Гори осуђен због прања 22 милиона евра, мени се овде суди за 22 милиона. Је л' то укупно 44 или шта? Ово ми је омиљена оптужница", рекао је Шарић.

Шарићеве речи појаснио је његов бранилац Радослав Баћовић. На питање зашто му је ово омиљени предмет, Баћовић је одговорио: "Зато што ће ту баш лагано успети да се одбрани, јер тужилац неће успети да докаже своје тврдње".

Пре него што се изјаснио, Дарко Шарић је дао личне податке, рекао да је осуђиван за тучу, крађу и поседовање оружја и да је у затвору провео четири месеца.

Као и на првом појављивању, поновио је да од имовине нема ништа јер му је све одузето. Једна околност се ипак променила.

"Не издржава ме више држава. Сада ми убацују храну, а продао сам и једну фирму за 29 милиона. Нешто сам и сакрио, да ми не узму све ови другови из Централног комитета", испричао је Шарић.

Коментаришући Шарићеву изјаву да се издржава тако што је продао фирму вредну 29 милиона евра, адвокат Баћовић је рекао да то данас не жели да коментарише, јер ће то бити тема следећег претреса 14. маја.

Радослав Баћовић је рекао и да му је његов клијент помињао "многа имена", али да "о политичарима још није причао", и додао да ће он на наредном претресу, у мају, говорити о својим приходима.

"Помињао је многа имена, помињаће их сигурно, али нећу ја о томе да говорим. Оставићу то њему, нека он то каже, јер му је то изгледа омиљено. Помињао је разна имена, али о политичарима још није причао, већ само о бизнису", испричао је Баћовић.

На првом појављивању пред судом Шарић је најавио да би данас требало да изнесе одбрану и исприча с ким је све сарађивао и како су му, како тврди, процеси за кријумчарње кокаина и прање пара монтирани.

Шарић је прошлог понедељка, када се први пут појавио пред Специјалним судом, негирао да је са припадницима своје групе организовао кријумчарење укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, тврдећи да је цео процес "обмана бившег режима да замагли своје лоповлуке".

Тада је рекао да је сарађивао са многим богатим људима, али да су они и даље на положајима док је он у затвору, и најавио је да ће позвати многобројне сведоке да сведоче о монтирању оптужби за прање пара.

Шарић је напоменуо да је, за разлику од милијарди које су се помињале у јавности, оптужен са још десетак људи за прање "само" 22 милиона евра.

У том процесу је обједињено укупно седам оптужница против 18 окривљених, док су двојица раније закључила споразум о признању кривице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво