Читај ми!

Поступак поводом претњи покрета "Наши"

Тужилаштво за високотехнолошки криминал покренуло је предистражни потупак против потенцијалних лица поводом списка такозваних највећих србомрзаца међу јавним личностима који је објављен на сајту СНП "Наши", као и поводом изјаве на Фејсбуку која се односи на удружење "Жене у црном".

Тужилаштво прецизира да је поступак покренут због сумње да је извршено кривично дело угрожавање сигурности и расна и друга дискриминација из Кривичног законика Србије, преноси Танјуг.

Предистражни поступак је покренут јуче поводом текста који је објављен на сајту СНП "Наши" у вези сачињавања и објављивања списка такозваних "30 највећих србомрзаца и издајника међу јавним личностима", као и поводом објављивања изјаве на Фејскбуку у вези јавног скупа удружња "Жене у црном" поводом 15 година од злочина над албанским цивилима.

У оквиру предистражног поступка тужилаштво је Одељењу за високотехнолошки криминал СБПОК-а МУП-а Србије упутило захтев за прикупљање потребних обавештења и предузимање одређених радњи ради откривања кривичних дела и проналажења осумњичених.

У саопштењу се додаје да су предузете и друге радње ради гоњења потенцијалних учинилаца путем активиарња међународне сарадње у кривичним стварима кроз мрежу 24/7 за борбу против високотехнолошког криминала.

Тужилаштво поручује да ће јавност благовремено бити упозната са резултатима предузетих радњи.

Покрет "Наши" је путем друштвених мрежа јуче објавио списак неподобних и "србомрзаца", на којем су се нашле многе познате јавне личности.

Такође, портпарол ПТЈ МУП-а Србије Радомир Почуча преко свог Фејсбук профила 25. марта позвао је навијаче Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине да "не троше песнице између себе", већ да се удруже и да претуку "Жене у црном" које су на Тргу републике у Београду обележиле 15 година од злочина над албанским цивилима на Косову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара