Читај ми!

Вилијамсон није испитивао Тачија

Клинт Вилијамсон се током посете Приштини није срео нити разговарао са Хашимом Тачијем, рекао је портпарол тима који истражује злочине ОВК на Косову Жоао Соуза и тако демантовао наводе да је специјални тужилац саслушао косовског премијера.

Портпарол тима који истражује злочине ОВК на Косову Жоао Соуза негирао је премијера Хашима Тачија у вези с тим злочинима.

"Господин Вилијамсон био је у Приштини ове недеље, али није се срео, нити разговарао с премијером Хашимом Тачијем у било ком својству. О томе су погрешно известили поједини медији", рекао је Соуза агенцији Бета.

Тужилац Клинт Вилијамсон, који предводи тим који истражује злочине ОВК о којима је извештај поднео известилац Савета Европе Дик Марти, боравио је у Приштини 10. и 11. марта.

Тада се срео са замеником премијера Косова Хајредином Кучијем и представницима ЕУ и међународне заједнице у Приштини.

Приштинска Трибуна објавила је јуче да је Вилијамсон испитивао Тачија о наводима из извештаја Дика Мартија у кабинету премијера у Приштини, али да то не значи да ће Тачи бити оптужен.

Како се наводи у саопштењу Вилијамсоновог тима, тужилац је поново истакао своју одлучност да спроведе непристрасну истрагу о озбиљним оптужбама које се наводе у извештају Дика Мартија, а у којем је осумњичен и сам врх ОВК, чији је један од команданата био и Тачи.

Међутим, Вилијамсон је истакао да је истрага у току и да је прерано говорити о њеном исходу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара