Читај ми!

Оливер Ивановић у самици

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић премештен у самицу, каже његова супруга. Погоршава се Ивановићево здравствено стање.

Здравствено стање Оливера Ивановића се погоршава, рекла је за РТС његова супруга Милена, која га је, раније данас, посетила у притвору у Приштини.

"Оливер је у од суботе у изолацији, у самици. Јако је лоше и погоршава му се здравствено стање. Смршао је скоро девет килограма", навела је Милена Ивановић. 

Ивановићева Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда" (ГИ СДП) указала је на то да њен лидер већ седми дан штрајкује глађу тражећи премештање из притвора у Приштини у Косовску Митровицу.

Та странка је изразила и захвалност због подршке коју су епархије Рашко-призренска и Косовско-метохијска упутиле њеном лидеру који је од 27. јануара у притвору.

Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда" у саопштењу је истакла да се тиме још једном потврђује чињеница да је Српска православна црква увек уз свој народ када је најтеже и када му је потребна помоћ.

Претресни судија Основног суда у Митровици 27. фебруара продужио је притвор Ивановићу за још два месеца.

Ивановић је ухапшен 27. јануара, због сумње да је учествовао у злочинима 1999. и 2000. године, укључујући тешко убиство.

Влада Србије је дала гаранције за Ивановића да се брани са слободе, али оне нису узете у обзир када му је притвор продужен за два месеца.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се