Читај ми!

Бивши директор "Галенике" у кућном притвору

Бившем директору "Галенике" Ненаду Огњеновићу и власнику фирме "Унихемком" Жељку Јововићу притвор замењен за кућни притвор уз електронску наруквицу.

Одлуком Апелационог суда у Београду бившем директору "Галенике" Ненаду Огњеновићу и власнику фирме "Унихемком" Жељку Јововићу притвор је замењен за кућни притвор уз електронску наруквицу преко које ће се контролисати забрана напуштања стана без одобрења суда.

Огњеновић и Јововић су у притвору Окружног затвора у Београду провели десетак месеци, од хапшења у мају прошле године, а у новембру је против осам њихових сарадника који се бране са слободе, подигнута оптужница због сумње да су "Галенику" оштетили за више од 900 милиона динара.

Апелациони суд у Београду је преиначио одлуку Специјалног суда у Београду и притвор им заменио мером забране напуштања стана уз електронски надзор, рекла је данас Танјугу портпаролка суда Мирјана Пиљић.

"По налажењу Апелационог суда разлози које је дао првостепени суд нису довољни и оправдани за даље задржавање окривљених у притвору, јер је реч и о чињеницама и околностима које су протеком времене изгубиле на значају и тежини", навела је Пиљићева.

Ти разлози, како је навела, у недостатку нових чињеница које првостепени суд узима за продужење притвора према окривљенима немају значај и снагу које су имали на почетку вођења предметног поступка и не могу бити основ за даљу примену најтеже мере за обезбеђење присуства окривљених - продужење притвора.

Зато Апелациони суд налази да су у конкретном случају испуњени услови да се притвор замени блажом мером, посебно што обојица имају пријављено пребивалиште на територији Србије, што је Огњеновић породично везан за Београд, где му је и центар животних активности, а Јововић за Нови Сад.

Пиљићева је додала да је Апелациони суд на становишту да нема ниједне индиције која произлази из конкретног понашања окривљених, а која би указивала на то да буду недоступни суду у даљем току вођења кривичног поступка.

Крајем године Специјални суд је одлучио да Огњеновић може да буде пуштен из притвора ако плати јемство од пет милиона евра, а Апелациони је ту одлуку потврдио. Међутим, како произлази из данашње одлуке Огњеновић није обезбедио предвиђено јемство.

Специјални суд у Београду потврдио је крајем јануара оптужницу против бившег генералног директора "Галенике", Јововића и још девет осумњичених за наношење штете том предузећу у износу већем од 900 милиона динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво