Бранко Лазаревић сутра на саслушању

Поводом сумњи да је сарађивао са припадницима групе Дарка Шарића, сутра би требало да буде саслушан отправник послова Амбасаде Србије у Атини Бранко Лазаревић.

Отправник послова Амбасаде Србије у Атини Бранко Лазаревић сутра би требало да буде саслушан у полицији поводом сумњи да је сарађивао са припадницима групе одбеглог нарко-боса Дарка Шарића, сазнаје Танјуг.

Лазаревић, који је током претходног мандата Владе Србије био шеф кабинета министра унутрашњих послова Ивице Дачића, треба да буде испитан у Управи криминалистичке полиције, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Саслушање Лазаревића било је одложено крајем јануара због његових послова у Амбасади Србије у Атини.

Полиција би сутра требало да испита Лазаревића поводом индиција да је раније контактирао са оптуженим припадницима Шарићеве групе и достављао информације о мерама праћења и прислушкивања које се предузимају против њих.

Лазаревић би такође требало да одговори на питања да ли се састајао са Шарићем - оптуженим за шверц око три тоне кокаина из Јужне Америке у Западну Европу и за прање пара у Србији, као и са његовим блиским сарадником Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, такође оптуженим за шверц кокаина.

Према писању медија, који се позивају на изворе из полиције, Лазаревић се виђао са адвокатом из Новог Сада Радованом Штрпцем, главним оптуженим за прање Шарићевих пара у Србији.

Лазаревић је такође са Шарићем, према писању медија, повезан и преко Николе Димитријевића, који је правоснажно осуђен за прање Шарићевих пара. Димитријевић је Лазаревићев зет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије