Читај ми!

Делибашићу одређен једномесечни притвор

Пензионисаном пуковнику МУП-а Србије Драгољубу Делибашићу судија Еулекса одредио једномесечни притвор. Делибашић и Оливер Ивановић осумњичени за саизвршилаштво у убиствима.

Бившем командиру полиције у северном делу Косовске Митровице Драгољубу Делибашићу којег је Еулекс ухапсио у уторак увече на северу Косова због сумњи да је починио низ тешких злочина 1999 и 2000, одређен је једномесечни притвор, изјавио је његов адвокат Дејан А. Васић.

Васић је у изјави Танјугу рекао да је претпретресни судија Еулекса Даријус Сиелицки донео решење којим је је Делибашићу, због тежине оптужнице која је заснована на изјавама двојице заштићених сведока и изјаве дате Специјалном тужилаштву Косова косовског министра полиције Бајрама Реџепија, одређен једномесечни притвор.

Васић је додао да одбрана није имала увид у изјаве сведока а да су разлози због чега је пензионисаном пуковнику МУП-а Србије Делибашићу одређен притвор, како је навео судија, могућност бекства и утицаја на сведоке.

Адвокат је рекао да истрагом у овом случају нису обухваћени само Делибашић и лидер СДП Оливер Ивановић већ и неке друге особе.

Васић је нагласио да се Делибашић терети да је током 1999. и 2000. године починио низ тешких злочина за које је запрећена казна затвора од десет година до доживотне робије.

Драгољуб Делибашић се добровољно пријавио полицији у Лешку на северу Косова.

Из Еулекса је саопштено да је осумњичени оптужен да је, поступајући у својству командира полиције у Митровици 1999. и 2000, подстицао на извршење кривичног дела тешког убиства одузимањем живота других лица из националних мотива, које је извршено у саучесништву са Оливером Ивановићем, наводним вођом "Чувара моста".

Делибашић је осумњичен и за подстицање на извршење кривичног дела тешког убиства у покушају одузимања живота других лица из националних мотива, које је довело до тешких телесних повреда, а које је извршено у саучесништву са Ивановићем.

Он је осумњчен и за подстицање на извршење кривичног дела тешког убиства у покушају одузимањем живота других лица из националних мотива, које је извршено са Ивановићем.

"Чувари моста" је назив за групу људи која је у северном делу Косовске Митровице током повлачења српске војске и полиције са Косова 1999. године а и после, бранила тај део града од упада Албанаца.

Назив су добили јер су непрестано дежурали на два моста на Ибру који раздвајају северни српски, од јужног албанског дела Косовске Митровице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара