Читај ми!

Одложено суђење за крађу тестова

Почетак суђења за крађу тестова за полагање мале матуре одложен за 24. март, због изостанка једне од оптужених и додатног времена за припремање одбране.

Због изостанка једне од оптужених и додатног времена за припремање одбране, почетак суђења против четворо оптужених за крађу тестова за полагање мале матуре у јуну 2013. године одложен је за 24. март.

У Други основни суд у Београду данас није дошла оптужена Драгана Дончић због обавеза на послу, о чему је уредно обавестила суд, а адвокат Саша Миловановић, бранилац оптужене Зорице Матић, није добио оптужни предлог.

Осумњичена за крађу тестова је радница "Службеног гласника" Зорица Матић, као и Жељко Цветковић, Ненад Мијалковић и Драгана Дончић.

Тужилаштво терети Матићеву да је од 6. до 12. јуна као радник за паковање тестова у Јавном предузећу "Службени гласник" украла три комбинације тестова из српског и три из математике, које је потом предала осталим осумњиченима.

Матићева се сумњичи за крађу, док се њени саучесници терете за кривично дело прикривања.

Због крађе тестова, резултати полагања мале матуре 2013. године се нису вредновали за упис у средње школе.

Након ове афере у јавности је покренуто питање одговорности министра просвете Жарка Обрадовића, који је после реконструкције Владе остао без министарске функције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара