Читај ми!

Хапшење због илегалаца у Сочију

Власник Агенције "Хеј ју“ из Чачка Душан Кукић ухапшен због сумње да је извршио кривично дело трговина људима. Осумњичени се терети да је организовао одлазак радника у Русију на привремени рад, иако за то није имао лиценцу. Кукићу одређено задржавање од 48 сати.

У заједничкој акцији Управе криминалистичке полиције и чачанске криминалистичке полиције ухапшен је Душан Кукић (1955), власник Агенције „Хеј ју" из Чачка, због  сумње да је извршио кривично дело трговина људима, саопштио МУП.

Осумњичени је ухапшен у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Чачку због сумње да је преко своје агенције организовао одлазак радника у Русију на привремени рад, иако за то није имао лиценцу.

Кукић се терети да је лажним обећањем да ће да ће у Сочију радити на добро плаћеним грађевинским пословима обмануо више од 100 радника уз узимање новчане накнаде и на тај начин их врбовао за потребе радне експлоатације у Русији.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, радници су имали лоше услове смештаја и рада, а обмањивани су и у вези са датумом и висином исплате зарађеног новца.

Они који су хтели да напусте градилиште у Сочију и да се врате у Србију нису могли то да учине јер су доведени у заблуду да пасоше морају предати предузимачу како би се "визирали", додаје се у саопштењу.

На тај начин су довођени у тежак положај да, услед непоседовања докумената и недостатка новца за аутобуску карту, настављају да раде за послодавце како би зарадили за храну и карту.

"Настављају се даље провере у како би се утврдила одговорност и других особа за извршење овог кривичног дела", саопштио је Биро МУП-а за сарадњу с медијима.

Након хапшења осумњиченом Душану Кукићу је по одобрењу Вишег јавног тужиоца у Чачку одређена мера задржавања до 48 сати.

Полиција подсећа да су радници тамо боравили без потребних радних дозвола и пријаве боравка и да су јуче депортовани из Русије.

Јуче се специјалним чартер летом из Сочија у Београд вратило 105 наших грађевинских радника, који су у Русији били без радних дозвола.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара