Читај ми!

Саслушан Радомир Марковић

Поводом убиства новинара Славка Ћурувије, данас саслушан бивши шеф ДБ-а Радомир Марковић.

Некадашњи шеф Државне безбедности Радомир Марковић саслушан је данас у вези са сумњама да је наложио убиство новинара и власника листа Дневни телеграф Славка Ћурувије 11. априла 1999. године.

Марковића је у присуству изабраних бранилаца саслушало Тужилаштво за организовани криминал у пожаревачком затвору, где издржава казну од 40 година, рекао је за Танјуг тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Тужилац је истакао да због тајности истраге детаљи Марковићеве изјаве не могу да се јавно објављују.

Тужилаштво је прошле седмице покренуло истрагу против њега, као и тадашњег шефа београдског центра ДБ-а Милана Радоњића, начелника Шестог одељења тог центра Ратка Ромића и припадника посебне службе обезбеђења у ДБ-у Мирослава Курака.

Радомир Марковић је ухапшен у фебруару 2001. Осуђен је на максималну затворску казну од 40 година због убиства Ивана Стамболића 25. августа 2000. године и четворице чланова СПО у атентату на вођу СПО - Вука Драшковића на Ибарској магистрали, 3. октобра 1999. године.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије