Ухапшени чланови групе Луке Бојовића

Београдска полиција ухапсила је седам особа од којих се две доводе у везу са криминалном групом Луке Бојовића. Код осумњичених су пронађена дрога, оружје, фалсификована документа и скупоцени сатови.

Криминалистичка полиција Београда ухапсила је Ивана Адровца (33) и Марка Ракуља (39) који се раније звао Никола Џамбазовић због више кривичних дела, за које се верује да су припадници групе Луке Бојовића, као и још пет осумњичених који су са њима повезани.

Адровац је приведен због једне пљачке скупоцених сатова и друге луксузне робе у Аустији, рекао је Танјугу шеф београдског УКП-а Небојша Марковић.

Он и Ракуљ се повезују с Бојовићем, а оперативним радом дошли смо и до осталих лица која су у вези са њима, објаснио је Марковић.

Ухапшени су и Бојан Рашић (26), Александар Ђорђевић (36), Момчило Бисенић (37), Милош Матић (27) и Петар Лазић (61).

Код ухапшених је пронађена дрога, оружје, фалисфикована документа и скупоцени "Ролелкс" сатови.

Београдска криминалистичка полиција је такође у уторак ухапсила Александра Обрадовића (35) званог Дејтона, због сумње да је трговао дрогом, пошто је полиција у његовом стану на Звездари пронашла 979 грама чистог кокаина.

Полиција такође верује да је Обрадовић припадник огранка преостале групе вође земунског клана Луке Бојовића, који је у екстрадиционом притвору у Шпанији.

Бојовићу се суди у одсуству, јер се налази у екстрадиционом притвору у Шпанији, од хапшења у Валенсији 9. фебруара 2012.

Он је оптужен за убиство Бранка Јефтовића Јорге и за покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока исте године, када су погинули њихови телохранитељи Дејан Живанчевић и Милутин Јовичић.

За та кривична дела, поред њега, терете се Владимир Милисављевић Будала и Милош Симовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво