Читај ми!

Ђурић се жалио на притвор, не спрема јемство

Не постоје услови за одређивање притвора Драгану Ђурићу, па самим тим нема услова за полагање јемства, каже његов адвокат Драган Мраковић за "Танјуг". Жалбу на део одлуке о одређивању јемства поднело Тужилаштво за организовани криминал.

Одбрана власника "Зекстре" и председника ФК Партизан Драгана Ђурића жалила се на одлуку суда којом му је због опасности од бекства одређен притвор, а који може да му се укине уколико положи јемство од два милиона евра.

Његов бранилац Драган Мраковић рекао је Танјугу да је жалбу поднео јер сматра да не постоје услови за одређивање притвора, па самим тим нема услова за полагање јемства.

"О јемству је преурањено и размишљати док се не одлучи о притвору за који сматрамо да је неоснован", рекао је Мраковић.

Жалбу је поднело и Тужилаштво за организовани криминал, али на део одлуке о одређивању јемства, рекла је Танјугу портпарол суда Душица Ристић. 

О жалби наредних дана треба да одлучи кривично ванрасправно веће Посебног одељења Вишег суда у Београду.

Судија за претходни поступак тог суда је у уторак донео решење којим је Ђурићу одредио притвор до 30 дана и истовремено одлучио да ће Ђурић бити пуштен да се брани са слободе уколико положи једмство од два милиона евра у динарској противвредности.

Јемство може да буде уплаћено у готовини, као и уписом хипотеке на некретнине у одређеној вредности.

Тужилаштво је покренуло истрагу против Ђурића у вези са приватизацијом "Ветеринарског завода" због постојања сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Терети се да је у поступку приватизације за конзорцијум правних лица "Зекстра" и "Банком" прибавио противправну имовинску корист у износу од више од 207.000.000 динара.

Ђурић је ухапшен након саслушања у тужилаштву пошто се сам одазвао позиву за слушање.

Ветеринарски завод је његова компанија "Зекстра" купила 2005. године.

Кривична пријава поднета је 27. децембра 2013. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво