Читај ми!

Подршка хапшењима за убиство Ћурувије

Политичке партије и организације поздрављају почетак разрешавања случаја убиства новинара Славка Ћурувије, пошто су јуче ухапшени осумњичени.

Хапшење осумњиченик за убиство новинара и власника Дневног телеграфа Славка Ћурувије доприноси развитку демократије у земљи и показује решеност власти да се обрачуна са криминалом, оцењују поједине политичке партије и организације.

Социјалдемократска партија Србије истиче да расветљавање убиства Славка Ћурувије, али и свих других политичких убистава, представља предуслов за изградњу Србије као модерне и пристојне државе, засноване на владавини права.

"Утврђивањем истине о околностима убиства Славка Ћурувије, на најбољи начин се шаље порука да Србија више никад не сме да буде приватна држава једне породице и њених пријатеља, који се нису либили да, зарад голог опстанка на власти, најгрубље злоупотребе државне институције, као и да за обраццун са политичким неистомишљеницим користе криминалце и плаћене убице", наводи се у саопштењу СДПС-а.

Нова странка очекује да се открије политичка позадина убиства Ћурувије, односно ко су инспиратори и налогодавци тог злочина.

Председница Савета те странке Весна Ракић Водинелић упозорава и да истрага о том убиству не би смела да стане када дође до политичке позадине, као што је, како је рекла, било у случају убиства премијера Зорана Ђинђића.

Влада Србије је расветљавањем убиства показала одлучност у обрачуну са свим врстама организованог криминала, оцењује Странка демократске акције Санџака, наводећи да то охрабрује и враћа наду грађанима Санџака у европску будућност.

Генерални секретар те странке Фуад Баћићанин истиче да СДА Санџака очекује да ће се расветлити и нерасветљена убиства у Санџаку.

Форум за безбедност и демократију поздравља помаке у истрази убиства Ћурувије и нада се да ће власт успети да пронађе и казни све који су одговорни за злочине.

Та невладина организација додаје и да су помак у истрази и даљи развој догађаја с њим у вези "важни и за наду у погледу доприноса даљем демократском напретку Србије".

Организација Амнести интернешнел поздравила је хапшење осумњичених за убиство Ћурувије и оценила да се ради о "кораку према правди".

Амнести указује у саопштењу да су хапшења осумњичених уследила након установљавања српске владине комисије за истрагу нерешених убистава новинара, међу којима су Ћурувија, Дада Вујасиновић и Милан Пантић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије