Читај ми!

Без блокаде имовине Березовског у Србији

Молбу тужилаштва Руске Федерације да се компанијама преминулог руског тајкуна Бориса Березовкског забрани распологање имовином у Србији, Апелациони суд у Београду правоснажно одбио.

Апелациони суд у Београду правоснажно је одбио молбу главног тужилаштва Руске Федерације да се компанијама преминулог руског тајкуна Бориса Абрамовича Березовкског забрани распологање имовином у Србији, јер се у Русији води кривични постпак против њега.

Том одлуком је потврђена првостепена пресуда Специјалног суда, који је након поновљеног поступка, одбио захтев тужилаштва за организовани криминал да се Березовском односно његовим предузећима "Денјуб фудс груп" и Клејтс холдинг", забрани располагање имовином.

У питању је била имовина у привредним друшвима и "Бамби Банат", "Забавни парк за децу и омладину Бамби парк", "Имлек", "Млекара Суботица", "Књаз Милош","Књаз Милош- натура", "Белосавац 2001", "Секопак", "Књаз Милош - Бања Лука" и "Књаз Милош - Монтенегро", наводи се у одлуци објављеној на сајту Апелационог суда.

По налажењу Апелационог суда правилно је првостепени суд утврдио да не постоји оправдана сумња да су "лица наведена у замолници главног тужилаштва Руске федерације, предузимањем инкриминисаних радњи које им се стављају на терет, новац стечен деловањем организоване криминалне групе, инвестирала у куповину капитала наведених привредних друштава".

Суду нису приложени докази да су компаније "Данјуб фудс груп" и "Клејтс холдинг" правна лица на које је пренета имовина која је проистекла из кривичног дела, па из постојеће документације не произлазе докази који би указивали на то да је до измене својине капитала у наведеним привредним субјектима дошло на начин како то тврди главно тужилаштво Руске Федерације у својој замолници.

Против Березовског у Русији се води кривични посутпак а замолницу за пружање међународне правне помоћи нашим органима предало је главно тужилаштво Руске Федерације 29. октобра 2012. године.

Руски олигарх Борис Березовски, један од најжешћих критичара Владимира Путина, 2000. године добио је азил у Великој Британији, а 23. марта прошле године нађен је мртав у купатилу свог дома у Лондону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара