Читај ми!

Наставак суђења Мишковићу

У наставку суђења власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу у Специјалном суду у Београду, оптужени је негирао да је учествовао у доношењу одлука у путарским предузећима и да је давао савете у вези са њиховим пословањем. Разлог за формирање Конзорцијума ПЗП "Ниш" је зарада, објаснио је Мишковић.

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић је у наставку суђења у Специјалном суду у Београду рекао да никада није учествовао у доношењу одлука у предузећима за путеве, нити је било коме давао савете у вези са њиховим пословањем.

"Никада нисам ни предложио, ни бирао руководиоце, чак не знам ни где се налази иједно путарско предузеће", тврдио је Мишковић, одговарајући на питања свог браниоца Зденка Томановића.

Потврдио је да је учествовао у оснивању Конзорцијума ПЗП "Ниш", док његов син Марко није, јер се, како је рекао, не разуме у то.

Након жагора у публици, Мишковић старији је објаснио: "Па, морам да говорим истину, стварно се не разуме."

Мишковић је истакао да је разлог за формирање конзорцијума 2006. године био да се новац заради и да је у тај посао ушао као финансијски инвеститор.

Објаснио је да је две године касније изашао из Предузећа за путеве, јер је схватио да (другооптужени) Мило Ђурашковић нема намеру да прода ПЗП "Ниш".

"Мислио сам да је то био најбољи тренутак да се изађе из тог посла, а Ђурашковић је млад и мислио је да је бог", рекао је Мишковић.

Мирослав Мишковић је рекао да је Ђурашковић знао за понуду бизнисмена Олега Дерипаске, али да свој део није хтео да прода.

Навео је да је одлуку о продаји акција Ђурашковићу донео после три секунде размишљања, након што је чуо понуду.

Мишковић је указао на то да је докапитализацију ПЗП "Ниш" извршио преко предузећа свог сина и навео да је то урадио због сина.

"Иако мој син има сјајан посао у САД, желео сам да живи и ради у Србији. И он ово први пут чује", рекао је Мишковић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара