Сестре оптужују Краснићија за злостављање

Јакуп Краснићи саслушан у својству осумњиченог за злостављање две сестре из Митровице. Оне су сведочиле пре годину и по дана, а Тужилаштво је прошлог месеца подигло оптужницу против Сулејмана Сељимија, Исмета Хаџе, Неџата Чубрељија и Шефки Хусенија.

Председник Скупштине Косова Јакуп Краснићи се у петак по први пут суочио са инкриминишућим оптужбама двеју девојака. Бивши портпарол ОВК је саслушан у својству осумњиченог.

Позван је на саслушање годину и по дана после сведочења ових двеју сестара. У том случају је оптужен и Сулејман Сељими, преноси Коха диторе.

Две сестре из Митровице су оптужиле Јакупа Краснићија да је учествовао у њиховом премлаћивању и злостављању. Оптужују га да је "обема одсекао косу док је једну бајонетом посекао по устима".

Сведочиле су пре годину и по дана. Тужилаштво није предузело ништа до петка упркос томе што је прошлог месеца подигло оптужницу против Сулејмана Сељимија, Исмета Хаџе, Неџата Чубрељија и Шефки Хусенија.

Бившег портпарола Ослободилачке војске Косова Краснићија у петак је у својству осумњиченог саслушао Тужилац Еулекса Маоризио Салустро.

Краснићи се сумњичи за ратне злочине против цивилног становништва за које се тврди да су почињени у Ликоцу у зиму 1998.

Председника Скупштине који је већ најавио одлазак из ДПК и оснивање нове партије заједно са Фатмиром Љимајем тужилац је у петак саслушавао два сата. Сумње против њега су покренуте на основу сведочења заштићених сведока "А" и "Б", да је учествовао у њиховом пребијању у Ликоцу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво