Кристијан Голубовић браниће се са слободе

После скоро четири године проведене у Окружном затвору, Александар Кристијан Голубовић пуштен да се брани са слободе. Излагање завршних речи на поновљеном суђењу заказано за 15. јануар. Голубовић оптужен за организовање групе која је трговала хероином.

Александар Кристијан Голубовић пуштен је из притвора Окружног затвора у Београду, у коме је провео скоро четири године и браниће се са слободе, речено је Танјугу у Управи за извршење кривичних санкција.

Голубовић је пуштен сходно одлуци Апелационог суда у Београду који је преиначио решење о продужењу притвора Вишег суда у Београду, који му суди за оптужбе за трговину дрогом.

Голубовић је у притвору био од хапшења 16. јануара 2010. године.

Виши суд у Београду заказао је за 15. јануар излагање завршних речи на поновљеном суђењу Голубовићу и припадницима његове групе, због оптужби да су трговали дрогом. Главни претрес је окончан 10. децембра.

Након завршних речи тужилаштва и одбране суд ће заказати изрицање друге провостепене пресуде, пошто му је прву, којом је био осуђен на укупно седам година затвора, Апелациони суд раније укинуо и наложио да се суђење понови.

Од почетка процеса Голубовић негира да је икада трговао дрогом и тврдио да је он познат као борац против наркотика.

Голубовић је оптужен за организовање групе која је трговала хероином од почетка августа 2009. године до 16. јануара 2010. на подручју Новог Пазара и Београда, а ухапшен је испред Цркве светог Марка у Београду када је полиција приликом хапшšења запленила 125 грама хероина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије