Читај ми!

Хапшење по пријави руководства НИС-а

Четири особе ухапшене због сумње да су давале и примале мито. Осумњичене пријавило руководство НИС-а, а међу ухапшенима је и један запослен у тој компанији.

У наставку акције на сузбијању корупције ухапшене су четири особе, међу којима је и један запослени у Нафтој индустрији Србије, због сумње да су давале и примале мито, саопштено је из Министарства унутрашњих послова. 

По пријави руководства НИС, ухапшене су одговорне особе у НИС-у и предузећима "Исолмец", "Валмекс" и Југометал" - С. К. (34), С. П. (29), В. Ш. (45) и Д. И. (50), а кривичном пријавом биће обухваћене још две особе.

Кривично дело извршено је по бирању најповољнијег извођача радова на пословима набавке и уградње изолације на судовима и цевоводима у Рафинерији нафте Панчево.

Овим поводом НИС је саопштио да, у складу са кодексом корпоративне етике, у тој компанији постоји систем мониторинга и спречавања интерних злоупотреба, као и злоупотреба од стране подизвођача.

Како се наводи, компанија током свог рада поштује најстроже принципе који подразумевају поштење и одговорност у односу са пословним партнерима, међу којима су купци, извођачи и добављачи.

У компанији је отворена посебна СОС линија преко које запослени могу да доставе информације које могу да помогну у остваривању корпоративне антикорупцијске политике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара