Читај ми!

Кријумчарио птице у колима

На граничном прелазу Мокриње спречен шверц укасних птица аутомобилом бугарских регистарских ознака. Птице биле сакривене у врећама у шупљинама иза седишта возача и сувозача.

Цариници су на граничном прелазу Мокрање спечили кријумчарење шест живих птица, саопштила је Управа царина.

Цариници су 13. децембра ове године на граничном прелазу Мокрање, спречили кријумчарење два фазана, два пауна и две патке, а птице су кријумчарене у аутомобилу марке ''рено експрес'' бугарских регистарских ознака којим је управљао 42-годишњи бугарски држављанин.

То возило се у вечерњим часовима нашло на излазној страни граничног прелаза и захваљујући детаљном прегледу, цариници су успели да пронађу још увек живе птице.

Наиме, возач није пријавио да их превози већ их је ставио у вреће облепљене селотејп траком и угурао у фабричке шупљине иза седишта возача и сувозача.

Шупљине у којима су се птице налазиле намерно су биле заклоњене картоном.

Након откривања је констатовано да се ради о две јединке краљевског фазана, два пауна и две мандаринске патке за које је овај бугарски држављанин тврдио да их је добио од пријатеља из Србије, јер је и сам љубитељ украсних птица, а није могао да их набави у Бугарској.

Птице су привремено задржане до окончања поступка и збринуте су у градској фазанерији у Неготину.

Путницима је дозвољено да са собом воде до пет кућних љубимаца који нису намењени за продају или други вид преноса трећим лицима.

Међутим, путовање кућних љубимаца могуће је једино ако их прати уверење (сертификат) којим се потврђује да су здрави, редовно вакцинисани, чиповани, подсећа се у саопштењу.

То уверење се издаје у Министарству пољопривреде (Управа за ветерину) на основу уредне документације добијене од ветеринара, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво