Челник општине кажњен због вређања новинарке

Због тога што је увредио новинарку "Радио Патка" на седници градског парламента, бивши заменик градоначелника Ваљева Драгољуб Крстић новчано кажњен.

Бивши заменик градоначелника Ваљева Драгољуб Крстић кажњен је данас пред Основним судом у том граду због вређања новинарке Дарије Ранковић, доскорашње уреднице локалног Радио Патка.

Крстић је кажњен новчано са 80.000 динара, а мораће да плати и трошкове суђења од 95.000 динара.

Бивши заменик градоначелника, а сада помоћник градоначелника, проглашен је кривим што је на седници градског парламента децембра 2012. новинарки Радио Патка рекао: "Марш напоље, олошу један!"

Крстић је наводно био незадовољан тиме што је новинарка склонила диктафон када је за говорницом био одборник Слободан Гвозденовић који је тада, заједно са Крстићем, био члан Групе грађана "Победа", која је на мајским изборима 2012. освојила осам мандата.

Током суђења, Крстић се позвао на имунитет, али је из Министарства локалне самоуправе Србије, на захтев Основног суда, стигло тумачење да он није имао имунитет јер је заменик градоначелника.

Он је на јучерашњем рочишту затражио изузеће судије Мирјане Новаковић, али тај захтев је одбијен као процесно немогућ.

Обе стране у спору имају право жалбе Апелационом суду у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара