Читај ми!

Навијач "Радничког" умро од инфаркта

Обдукцијом је утврђено да је навијач фудбалског клуба Раднички 1923 Душан Тодоровић из Крагујевца умро од инфаркта. Тодоровић је умро у суботу у Ивањици током уткамице Јавор-Раднички 1923.

Навијач фудбалског клуба Раднички Душан Тодоровић (18) из Крагујевца умро је од инфаркта, утврдила је обдукција, рекао је Танјугу председник тог фудбалског клуба Миленко Марјановић.

Марјановић је раније рекао да ће тај клуб сносити трошкове сахране младог навијача.

Тодоровић је умро у суботу, 23. новембра током утакмице између фудбалских клубова Јавор и Раднички која је играна у Ивањици.

Тодоровић је дугогодишњи члан навијачке групе "Црвени Ђаволи". Активно се бавио кик-боксом, и како су његова мајка Веселинка и браћа Никола и Стефан изјавили штампаним медијима, Душан није никада имао било каквих здравствених проблема.

Преминулом младом навијачу синоћ је, минутом ћутања, одата пошта на утакмицама између ватерполо клубова Раднички и Црвена звезда и између кошаркаша Радничког и Партизана.

Навијачи Радничког и Партизана, током меча нису навијали за, већ су повремено скандирали име преминулог навијача, а носили су и транспаренте на којима је писало: Душан Тодоровић 1995. - 2013.

ФК Јавор: Није било убеђивања са редарима и полицијом

Фудбалски клуб Јавор саопштио је да није тачно да су навијачи Радничког морали да се убеђују са полицијом и редарима како би откључали капију и на терен унели Душана Тодоровића који је на мечу у суботу у Ивањици умро од последица срчаног удара .

"ФК Јавор дубоко се саосећа са породицом преминулог навијача Душана Тодоровића из Крагујевца. Туга због једног младог угашеног живота је немерљива, стога делимо бол породице Тодоровић, њихових пријатеља и родбине", саопштено је из овог клуба.

У Јавору истичу да је изјава председника 'Радничког Миленка Марјановића да је капија између игралишта и стадиона била закључана, а после убеђивања са полицијом, откључана, а тек онда Душан пренет на игралиште, па потом позвана Хитна помоћ, у најмању руку некоректна и неистинита.

"Редарска служба Јавора и полиција реаговали су истог тренутка, уз лекаре обе екипе и хитну службу која је већ била на стадиону, уложли надљудски напор да што пре збрину навијача којем је позлило. Нажалост, након сат времена дочекала их је трагична вест. Стога сматрају да су спекулације око убеђивања са полицијом и редарима да отворе капију и помогну, у овом, за све веома тешком тренутку, непримерене и некоректне", додаје се у саопштењу.

Тодоровићу је позлило у 56. минуту утакмице, због чега су му остале присталице Крагујевчана помогле да пређе преко ограде како би затражио помоћ лекара. У том тренутку судија Владо Глођовић прекинуо је меч.

Лекари су покушали са реанимацијом, али је овај 18-годишњи младих умро недуго пошто су га довезли у оближњи Дом здравља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије