Одложено суђење зa напад на Даниловића

Одбрана Бранка Филиповића, званог Фидо, оптуженог за рањавање председника кошаркашког клуба "Партизан" Предрага Даниловића понудила нови предлог за закључење споразума о признању кривице. Због тога је суђење поново одложено за 9. децембар.

Нови предлог за закључење споразума о признању кривице суду је понудила одбрана Бранка Филиповића, званог Фидо, оптуженог за рањавање председника кошаркашког клуба "Партизан" Предрага Даниловића, због чега је суђење поново одложено за 9. децембар.

Непосредно пред почетак претреса Филиповићеви браноици поднели су Вишем Тужилаштву нови предлог за нагодбу, а Тужилаштво је најавило да ће размотрити предлог и накнадно се изјаснити о њему.

Почетак суђења већ је одлаган у октобру, када је Филиповићева одбрана предложила услове за закључење споразума са којим се, међутим, Тужилаштво није сложило.

Филиповићев бранилац Драган Палибрк рекао је Танјугу да је одбрана спремна на копромис, али није желео да прецизира који су услови за склапање споразума предложени, пошто преговори са Тужилаштвом тек предстоје.

Уколико се закључи споразум о признању кривице суђења неће бити. То значи да ће Филиповић признати одређено кривично дело за блажу казну од оне коју би иначе добио.

На припремном рочишту Филиповић је негирао да је извршио кривично дело за које се терети, а то је покушај убиства и најавио да ће на суђењу детаљно изнети своју одбрану.

Филиповић ће на суђење бити доведен из притвора у коме борави од јуна.

Тужилаштво Филиповића терети за кривично дело убиство у покушају, јер је 18. маја повредио Даниловића у својој кафани "Кафаница" на Кошутњаку.

Даниловић, који у том поступку има статус оштећеног, придружио се кривичном гоњењу Филиповића, а летос је сведочио у истрази.

Филиповић је од 18. маја до 2. јуна, када је ухапшен, био у бекству, док се Даниловић у Клиничком центру Србије опоравио од напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије