Брежанчићу кућни притвор без надзора

Специјални суд у Београду укинуо притвор власнику фирме "МБ гас оил" Милету Брежанчићу осумњиченом за давање мита бившем помоћнику министра Небојши Јањићу. Брежанчић ће у даљем току истраге бити у кућном притвору, али без електронског надзора.

Власнику фирме "МБ гас оил" Милету Брежанчићу осумњиченом за давање мита бившем помоћнику министра Небојши Јањићу Специјални суд је укинуо притвор.

У даљем току истраге Брежанчић ће бити у кућном притвору, али без електронског надзора.

Бежанчић је у складу са том одлуком пребачен из Окружног затвора у Београду у свој дом.

Портпарол суда Душица Ристић прецизирала је за Танјуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је притвор заменио мером забране напуштања стана, али без електронског надзора.

Том одлуком прихватио је предлог Брежанчићевих адвоката Немање Говедарице и Дејана Добросаљевића за укидање притвора и поред противљења тужилаштва за организовани криминал које води истрагу против Јањића и власника "МБ гаса".

Брежанчић је у притвору Окружног затвора у Београду био од хапшења 2. октобра. Јањић је пуштен из притвора 5. новембра.

Истрага се против њих води због сумње да је Јањић током 2009. и 2010. године, док је био помоћник министра Дулића, у два наврата, примио поклон у новцу - укупно 152.000 евра. Новац му је, како се сумња, поклонио Брежанчић да би објекти његовог предузећа добили урбанистичке и дозволе за изградњу.

На тај начин је, како се сумња, омогућено да се укњижи право својине над објектима у вредности од најмање 10 милиона евра, што је износ имовинске користи за Брежанчића и привредног друштва "МБ Гас оил".

Јањић се терети за кривична дела примање мита и злоупотреба службеног положаја, а Брежанчић за давање мита и подстрекавање на злоупотребу службеног положаја.

У октобру прошле године тужилаштво је покренуло поступак против Јањића, Дулића и бившег директора "Путева Србије" Зорана Дробњака у вези са издавањем дозволе словеначкој фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова, али није тражило да им се одреди притвор.

Против Јањића, Дулића и Дробњака у току је допуна истраге поводом тог случаја, пошто је Апелациони суд вратио оптужницу тужилаштву за организовани криминал на дораду крајем јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво