Обустава поступка против Бојића?

Београдска клиника "Острог" обавестила суд да није оштећена за око 300.000 евра и предложила да се обустави поступак против оптужених, међу којима је и бивши министар здравља Милован Бојић. Наредни претрес 24. децембра.

Почетак суђења некадашњем министру здравља Миловану Бојићу због оптужби да је са сарадницима оштетио клинику "Острог" за око 300.000 евра није известан пошто је данас та клиника обавестила суд да није оштећена и предложила суду да обустави поступак.

Наиме, клиника "Острог" је писаним поднеском обавесила суд да није оштећена за 34. 851.000 динара колико се Бојићу и осталима оптужницом ставља на терет, као ни за неку другу суму.

У поднеску, у који је Танјуг имао увид, додаје се да се "Острог" не придружује кривичном гоњењу оптужених и да не истиче имовинско правни захтев.

"Напротив, предлажено да се поступак према оптуженима за ово 'наводно' кривично дело обустави", наводи се у поднеску који је потписао директор клинике Александар Радисављевић.

Заменик тужиоца најавио је да ће се упознати са наводима клинике, која је према оптужници - оштећена, а потом донети одлуку о даљем поступању.

Данашње суђење иначе није могло да се одржи због изостанка оптужене Љиљане Сарић која је од 15. новембра у болници због кардиоваскуларних проблема.

Наредни претрес заказан је за 24. децембар до кад би и тужилаштво требало да се изјасни да ли ће и даље кривично гонити Бојића, Сарићеву и Вељка Вуковића због сумње да су злоупотребом службеног положаја оштетили клинику "Острог" за 300.000 евра.

Бојић је на тој клиници руководилац медицинског сектора, Вуковић је београдски адвокат и председник Управног одбора на тој клиници, а Сарићева је бивши директор те специјалне болнице за лечење крвних судова.

Оптужницу је прошле године подигло Више јавно тужилаштво, али се у међувремену Виши суд огласио ненадлежним за суђење и проследио предмет Првом основном суду.

Бојић је након одлагања суђења рекао новинарима да у целој тој правној ствари болница дугује њему, а не он њој.

"Ово је заиста апсурд, овде су оштећени окривљени. Непобитно је то доказано и у изјавама саме болнице и то ће се на суду и потврдити. Ми имамо све акте поравнања којим ће клиника мени да враћа новац, а никако ја њој", рекао је Бојић.

Према његовим речима, доста се залагао за опрему болнице као хипотекарни поверилац и из свих тих намирења практично болница треба њему да врати.

Бојићу се такође суди због оптужби да је оштетио Институт за кардиоваскуларне болести "Дедиње" за више од 200.000 немачких марака.

Апелациони суд у Београду је крајем прошле године у том процесу укинуо првостепену пресуду којом је Бојић био осуђен на 10 месеци затвора и наложио да се суђење понови.

Бојић, који је својевремено био високи функционер ЈУЛ-а, оптужен је да је злоупотребом службеног положаја у продуженом трајању, као одговорно лице - директор Института за кардио - васкуларне болести "Дедиње" у Београду, прибавио корист другим особама у периоду од априла 1995. године до октобра 2000. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво