Читај ми!

Суђење Мишковићу почиње 14. новембра

Специјални суд у Београду заказао за 14. новембар, почетак главног претреса власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу и још десеторици оптужених за малверзације са путарским предузећима пошто је окончано припремно рочиште. Суђење ће бити отворено за јавност.

Суђење власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу и још десеторици оптужених за малверзације са путарским предузећима почеће 14. новембра, потврђено је РТС-у у Суду.

Суђење је планирано и за 15. новембар и биће одржано у згради Специјалног суда у Устаничкој улици, рекла је портпаролка Суда Душица Ристић.

Припремно рочиште завршено је вечерас после 19 часова, а трајало је четири радна дана и одржано је без присуства јавности, сходно закону, а суђењу ће јавност моћи да присуствује.

Данашњем рочишту у Палати правде присуствао је и Мирослав Мишковић, као и остали оптужени.

Током припремног рочишта Тужилаштво за организовани криминал и браниоци свих оптужених представили су Суду своје доказне предлоге који ће бити извођени током суђења.

Због тајности припремног рочишта, не могу се јавно објављивати подаци о томе како су се о кривици изјаснили оптужени, као и које су доказе у своју корист предложили суду да изведе током суђења.

Осим Мирослава Мишковића, на оптуженичкој клупи је његов син Марко, затим власник "Нибанс групе" Мило Ђурашковић и још осам оптужених.

Они се терете да су оштетили путарска предузећа за око 30 милиона евра.

Власник "Делта холдинга" Мишковић пуштен је 23. јула из притвора, који му је замењен јемством од 12 милона евра у динарској противвредности, а које је уплатила његова компанија да би се бранио са слободе.

Мишковићу је привремено одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд - ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу. Иста ова мера предвиђена је и за његовог сина Марка, коме је 7. октобра укинут кућни притвор за јемство хипотеком на локал врености 3,3 милиона евра.

У кућном притвору је остао власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић, док се остали оптужени бране са слободе.

После шест месеци истраге, тужилаштво је у мају подигло оптужницу против њих тројице и још осам осумњичених за незаконито извлачење и присвајање финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве у периоду од 2005. до 2010. године.

Тужилаштво сумња да су на тај начин оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Мирослав Мишковић саслушан је у четвртак 17. октобра у својству грађанина у полицији у вези пословања своје компаније са фирмама одбеглог нарко боса Дарка Шарића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се