Читај ми!

Уклоњена спомен-плоча несталим новинарима

Спомен-плоча новинарима Ђури Славују и Ранку Перенићу, која је ове године други пут постављена у близини Ораховца, поново је уклоњена.

Поново је уклоњена спомен-плоча несталим новинарима Ђури Славују и Ранку Перенићу, која је ове године други пут постављена у близини Ораховца где су 1998. године киднаповани, јавља КиМ радио.

Спомен-плоча је била на месту до пре пар дана, али је ту сада само рупа са свеже ископаном земљом. Табла је извучена заједно са бетонском подлогом и носачима.

На месту где су новинари отети, између села Зочиште и Ораховац, представници Удружења новинара Србије 31. августа поставили су обележје на српском и албанском језику - "Овде су 21. августа 1998. нестали новинари. Тражимо их."

Славуј и Перенић су 1998. кренули да ураде репортажу о повратку отетих монаха у манастир Зочиште, али су скренули на погрешан пут и прешли на територују коју је контролисала Ослободилачка војска Косова. Били су у аутомобилу "застава 128" плаве боје који никада није пронађен.

Ово је други пут да, после мање од месец дана од постављања, спомен-плоча несталим новинарима буде уклоњена.

Претходно је октобра 2012. године, такође, однета спомен-плоча, а починиоци ни до данас нису пронађени, иако је случај тада пријављен полицији и општинским службеницима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије