Еулекс: Награда за информацију о убиству

За информацију која ће омогућити хапшење убице цариника Еулекса Аудријуса Шенавичијуса, та мисија понудила награду од 27.500 евра. На расветљавање убиства ангажовано 20 истражитеља Еулекса који тесно сарађују са припадницима Косовске полиције.

Мисија ЕУ на Косову понудила је награду од 27.500 евра или три милиона динара за информацију која ће омогућити хапшење убице припадника те мисије Литванца Аудријуса Шенавичијуса.

Еулексов тужилац Паскал Персонс апеловао је на сваког ко има било какве информације у вези са убиством да их подели са полицијом.

"Ако сте нешто необично видели, без обзира на то колико то може бити, према вашем мишљењу, мало или безначајно, молим вас да то пријавите било локалној полицији, било Еулексу на број телефона 038 78 65 65. Све што кажете биће третирано врло поверљиво", рекао је Персонс.

Регионални командир Косовске полиције Ненад Ђурић каже да је полиција одлучна да учествује у решавању случаја убиства припадника Еулекса.

"Косовска полиција успоставља контролне пунктове и иде од врата до врата на подручју на којем се злочин догодио, ради испитивања да ли је неко видео нешто што може бити повезано са злочином", рекао је Ђурић.

Тужилац Специјалног тужилаштва Косова Ендрју Карнеј рекао је да су истражитељи из радног тела за Митровицу, на дан убиства појачани тимом из јединице Еулекса за истрагу организованог криминала.

На расветљавању убиства цариника Еулекса Аудријуса Шенавичијуса ангажовано је 20 истражитеља Еулекса, а тим истражитеља тесно сарађују са припадницима Косовске полиције.

Начелник Специјалног тужилаштва Косова Џонатан Рател рекао је да је Специјално тужилаштво преузело ту истрагу, јер спада у његову изричиту надлежност као кривично дело извршено над међународним службеником на Косову.

Шенавичијус, који је био Еулексов цариник, убијен је у заседи 19. септембра на путу Косовска Митровица - Рашка, у месту Балабан на северу Косова, када је непозната особа из заседе пуцала на два возила мисије Еулекса која су се кретала ка прелазу Јариње.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара