Читај ми!

Огњеновићу продужен притвор

Бившем генералном директору "Галенике" Ненаду Огњеновићу и његовим сарадницима продужен притвор за још два месеца због опасности од бекства, одлучио Апелациони суд. Према тој одлуци, којом је потврђено решење Специјалног суда, притвор може трајати најдуже до 15. новембра.

Портпарол Апелационог суда у Београду Мирјана Пиљић рекла је Танјугу да је бившем генералном директору "Галенике" Ненаду Огњеновићу, осумњиченом за злоупотребе у тој фармацеутској кући, продужен притвор за још два месеца због опасности од бекства.

Притвор је из истог разлога продужен и његовим сарадницима Жељку Јововићу, Љубици Прици и Милану Владовићу.

По тој одлуци, којом је потврђено решење Специјалног суда у Београду, притвор може трајати најдуже до 15. новембра, прецизирала је Пиљићева.

Према налазу Апелационог суда, првостепени суд је правилно закључио да и даље постоје особите околности које указују на опасност од бекства осумњичених у случају њиховог пуштања на слободу, јер истрага још није завршена, а имовинска корист за коју се терете није нађена.

Према ставу суда, постоји бојазан да новац, контакти и непокретности које поседују у иностранству искористе за бекство.

У досадашњем току поступка испитано је 80 сведока, вештачење су извршили вештаци грађевинске и машинске струке, као и вештаци технолошко-металуршке струке, док економско-финансијско вештачење још није завршено.

Пиљићева је напоменула да је Апелациони суд закључио да из списа предмета произлази постојање основане сумње да су окривљени извршили кривична дела која су им наредбом за спровођење истраге Тужилаштва за организовани криминал стављена на терет.

"Све те околности, као и чињеница да противправна имовинска корист за коју су окривљени основано сумњиви да су је прибавили није пронађена и одузета од њих, према налазу Апелационог суда, представљају особите околности које указују на то да би искоришћавањем новчаних средстава која су остала у земљи и новчаних средстава која се налазе на рачунима у страним банкама могли искористити за бекство", наводи се у одлуци суда.

Према ставу Апелационог суда, правилно је првостепени суд имао у виду и чињеницу да би они контакте који имају ван Србије као и непокретности чији су власници, а које се налазе ван територије РС, могли такође искористити за бекство.

Они су ухапшени средином маја, а тужилаштво против њих и још шест осумњичених води истрагу због сумње да су извршили злоупотребе у "Галеници" којима је та компанија оштећена за 12 милиона евра.

Почетком септембра, против Огњеновића покренута је још једна истрага као и против двоје његових сарадника због сумње да су нанели штету том предузећу за више од 3,3 милијарде динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара