Читај ми!

Провера Аркановог сефа у Комерцијалној банци

У наставку суђења Светлани Рaжнатовић, Виши суд у Београду наложио прикупљање обавештења и саслушање сведока из Комерцијалне банке поводом сефа који је Жељко Ражнатовић Аркан имао у тој банци.

Виши суд у Београду наложио је прикупљање обавештења и саслушање сведока из Комерцијалне банке због сефа који је покојни Жељко Ражнатовић Аркан имао у тој банци.

Суд је ту одлуку донео у наставку суђења певачици Светлани Ражнатовић, коју Војислав Ђурковић из Бијељине тужи за дуг од 116.063 евра, на предлог његовог пуномоћника.

Следеће рочиште, када би требало да се саслушају сведоци из Комерцијалне банке, заказано је за 10. децембар, рекла је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Ражнатовићева није данас дошла у суд, мада и није у законској обавези да то учини пошто је овластила пуномоћника да њене интересе заступа на суду.

Она оспорава дуг Војиславу Ђурковићу, јер је паре позајмио њен покојни супруг Жељко Ражнатовић Аркан, док Ђурковић тврди да је Аркан узео новац за потребе своје супруге и то у њеном присуству.

Овај процес је иначе био у завршној фази, пошто је Први основни суд крајем 2011. године наложио принудну продају дела те куће ради намирења дуга према Ђурковићу, али је крајем јануара 2012. поступак извршења обустављен пошто је Врховни касациони суд пресуду укинуо пошто је усвојио њен захтев за ревизију и наложио ново суђење.

Највиши суд је упозорио да наследник одговара за дугове оставиоца само до висине свог наследног дела.

Кућа Светлане Ражнатовић у Улици Љутице Богдана била је под хипотеком која је уписана као гаранција да ће уплатити држави још 500.000 евра до краја јуна ове године, од милион и по колико јој је пресудом Вишег суда у Београду одређена новчана казна због противправног присвајања новца од продаје фудбалера клуба "Обилић" на чијем је челу била. Она је своју обавезу измирила у понедељак и чека се брисање хипотеке са куће.

Удовица Жељка Ражнатовића Аркана је у тој кући издржала казну кућног затвора на коју је, после споразума са тужилаштвом о признању кривице, осуђена због противправног присвајања дела новца од трансфера 10 фудбалера "Обилића" и недозвољеног држања 11 пиштоља.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије