Читај ми!

Ухапшени Новаковић и Матијевић

Припадници Управе криминалистичке полиције привели су осам особа због сумње да су оштетиле град Нови Сад за око 1,3 милиона евра. Међу њима су и бивши директор Завода за изградњу Новог Сада, функционер ДС-а Борислав Новаковић и власник Индустрије меса "Матијевић" Петар Матијевић.

Како РТС сазнаје, припадници Управе криминалистичке полиције привели су осам особа због сумње да су малверзацијама са издавањем у закуп грађевинског земљишта оштетили буџет града Новог Сада и Републике Србије у износу око 1,3 милиона евра.

Међу приведенима су и бивши директор Завода за изградњу Новог Сада, функционер Демократске странке Борислав Новаковић и власник Индустрије меса "Матијевић" Петар Матијевић.

Осумњичени су и некадашњи Новаковићеви сарадници из Завода за изградњу Татјана Гашовић, Милана Сучевић и Светлана Бајић, као и генерални директор Индустрије меса "Матијевић" Милан Јозанов и бивши директор фирме "Александар градња" Зоран Ћулум.

РТС сазнаје да је ухапшен и власник "Александар градње" Војислав Гајић, који је био у бекству.

Они су осумњичени да су од 2007. до 2010. године Индустрији меса "Матијевић" прибавили противправну имовинску корист од око 1,8 милиона евра и "Александар градњи" корист од око 500.000 евра.

Директор полиције Милорад Вељовић објаснио је да је осам особа ухапшено јер су у Заводу за изградњу Новог Сада у договору са власницима приватних предузећа вршиле нелегалну пренамену грађевинског земљишта.

"Одговорна лица у Заводу за изградњу Новог Сада у договору са власницима одређених приватних предузећа вршила су пренамену грађевинског земљишта која је омогућавала овим лицима да изграђују објекте који нису предвиђени на тој локацији, а истовремено повећавају квадратуру изграђених објеката", рекао је Вељовић. 

Вељовић је нагласио да је полиција деловала искључиво у сарадњи са Вишим тужилаштвом у Новом Саду, што значи да је тужилац био тај који је проценио када су се стекли услови за процесуирање осумњичених.

"На полицију нико није могао да врши притисак да то треба радити и полиција је у сарадњи са тужилаштвом овај предмет данас реализовала, али то не значи да је овим завршен цео посао који полиција обавља у Новом Саду", истакао је Вељовић.

Пре три и по месеца ухапшено је неколико некадашњих челника градске управе у Новом Саду због сумње да су власнику "Александар градње" Војславу Гајићу дозволили да изгради хотел који има 650 квадрата више него што је дозвољено.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара